15 от лидерите в балнеологията и СПА туризма на Европа заседават в Св. Св. Константин и Елена

Община Варна и к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ ще бъдат домакини на редовен Борд и Общо събрание на Европейската СПА асоциация.

На 8 и 9 ноември 2018 г. в България пристигат 15 от лидерите в балнеологията и СПА туризма на Европа: Тиери Дюбоа – Президент на ЕСПА и Президент на Френската СПА Асоциация, Гунлаугур Йонсон – Първи Вицепрезидент на ЕСПА и Президент на СПА Асоциацията на Исландия, Ханс-Юрген Кутбах – Вицеперзидент на ЕСПА и Вицепрезидент на СПА Асоциацията на Германия, Сийка Кацарова – Вицепрезидент на ЕСПА и Президент на Българския Съюз по балнеология и СПА туризъм, Др Янка Жалезакова – Вицепрезидент на ЕСПА и Президент на Словашката СПА Асоциация, Жоао Барбоса – Председател на изпълнителния комитет на ЕСПА и Генерален Секретар на Португалската СПА Асоциация, Чила Мезоси – Главен секретар на ЕСПА – Унгария, Клод-Южен Бувие – член на Борда на ЕСПА – Франция, Марли Собчак – член на Борда на ЕСПА  и -  Холандия, Изток Алтбауер – член на Борда на ЕСПА и Президент на СПА Асоциацията на Словения, Наташа Ранитович – член на Борда на ЕСПА – Сърбия, Марина Лали – член на Борда на ЕСПА и Вицепрезидент на СПА Федерацията на Италия, Арх. Силвия Джанини – Координатор на проекта Награди за Иновации на Европейската СПА асоциация, Италия, Дирк Том – член на СПА Асоциацията на Германия, Йоахим Либер – почетен главен секретар на ЕСПА – Германия.

Целта на провеждането на Борда именно в България е продължаване на усилията на Министерство на туризма и на Български съюз по балнеология и СПА туризъм по налагането на България като дестинация за 4 сезона здравен туризъм.
Като една от най-активните Български туристически дестинации - Варна ще представи възможностите за здравен турозъм през 4-ри сезона и визията на ръководството. В навечерието на заседанието на Борда ще се състои кръгла маса на тема „Варна – целогодишна дестинация за здравен и медицински туризъм“, а по случай 110-годишнината на к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ ще бъде презентиран курортът.
Кръглата маса ще започне с официално връчване на Наградата на Европейската СПА асоциация за „Най-иновативен СПА комплекс“ на AQUAHOUSE Thermal&Beach и специалната награда на ЕСПА за Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов“ – Варна за магистърската им програма „Рехабилитация, уелнес и СПА“. Наградите бяха присъдени по време на Годишния Конгрес на ЕСПА в Холандия, по-рано тази година.