Община Варна организира Лекоатлетическа обиколка в к. к. Св. Св. Константин и Елена

По случай честването на 110 години от създаването на курортен комплекс Св. Св. Константин и Елена,   Община Варна, съвместно с най-стария черноморски курорт, организира Лекоатлетическа обиколка. Събитието ще се проведе на 29 септември от 12:00ч. Началната точка на обиколката е Френското училище, срещу Административна сграда. Събитието е предназначено за малки и големи. Категориите са разпределени по следния начин:

 

 Деца момчета и момичета - до 12 години

 Юноши и девойки - до 18 години

 Мъже и жени - над 18 години

 

Развитието на спорта в България е изключително важен за българското поколение. Той учи децата на дисциплина и уважение. Основната мисия на маратона е да изгради спортна култура и да подобри здравословния начин на живот всеки гражданин.

Спортът е начин на мислене, свързан с личната отговорност всеки един от нас да приеме грижата за здравето си като най-важната част от живота. Събитието е отворено за всички, които искат да покажат своите умения, да участват в обиколката сред чист въздух и зеленина, защото движението е здраве. За финалистите ще има подаръци и изненади, осигурени от Община Варна и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

Хармония в природата - това е курортът Св. Св. Константин и Елена, съчетал уникалните дадености на море, парк и минерални извори. Вековният парк с широколистна растителност, в комбинация с трикилометровата плажна ивица, влажността на въздуха, йодните изпарения и лечебната минерална вода дават идеални условия за организирането на лекоатлетическа обиколка, по време на която всички участници могат да усетят природните дадености на комплекса. В курорта Св. Св. Константин и Елена човек става приятел на природата и постига баланс с енергия си.